Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Go to content

Main menu

ΛΕΦΚΚ - 'Εκθεση Φωτογραφίας με θέμα "ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ" στο 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Αρχείο

Η Μπολτσή Μαριάννα μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ συμμετέχει με την έκθεση φωτογραφίας «Εγκλεισμός» στο 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στο Πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για μία φωτογραφική καταγραφή του χώρου των παλιών φυλακών Τρικάλων, με μικρή αναφορά στις φυλακές του Επταπυργίου Θεσσαλονίκης, που σε συνδυασμό με προσωπικές μαρτυρίες και τον γραπτό λόγο ως τρόπο έκφρασης έχει ως σκοπό να δώσει μία μικρή γεύση από τον χώρο των πρώην φυλακών και να αποτυπώσει μία διαφορετική οπτική γωνία του εγκλεισμού, όχι μόνο με την ματιά του θεατή αλλά και του ανθρώπου που ζει εντός αυτής, καθώς στην έκθεση συμμετέχει με ποιήματα και πεζά ένας από τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός των νέων Φυλακών Τρικάλων.

Η ιδέα της έκθεσης γεννήθηκε στα πλαίσια ενός project του 2 ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών), όπου μία ομάδα μαθητών εκφράστηκε μέσω του γραπτού λόγου πάνω σε διάφορες φωτογραφίες. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα από την ΛΕΦΚΚ στις 14-17 Ιουνίου με επιτυχία και μετά την σύμφωνη γνώμη της Γ.Γ.Ν.Γ. (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς) αποφασίστηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ.

Φωτογραφίες: Μπολτσή Μαριάννα
Κείμενα: Β.Κ

Το Φεστιβάλ αρχίζει το απόγευμα τις Παρασκευής (έναρξη 05:00 μ.μ.) με ένα πλούσιο πρόγραμμα (προβολές ταινιών, συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφιών κλπ.)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Back to content | Back to main menu