Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Go to content

Main menu

ΛΕΦΚΚ - Μαθήματα Φωτογραφίας περιόδου 2009 - 2010

Αρχείο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γίνονται μαθήματα φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ). Το πρώτο μάθημα για φέτος έγινε χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με θέμα «Συνάντηση γνωριμίας & Ιστορία της Φωτογραφίας».

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 08:00μμ έως 10:00μμ στον χώρο της ΛΕΦΚΚ
στην Δημοτική Αγορά (απέναντι από τον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου).

Στο σύνολό του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΛΕΦΚΚ σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τον αρχάριο φωτογράφο ώστε να μπορέσει να εκφράσει και να εκφραστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μέσω της φωτογραφίας.

Με ιδιαίτερο μεράκι και χωρίς χάσιμο χρόνου, η ομάδα των εκπαιδευτών βοηθάει τα μέλη να εξοικειωθούν με τον τεχνικό εξοπλισμό, τις τακτικές αλλά και τις ορολογίες της τέχνης της φωτογραφίας.

Μεταξύ άλλων, στην βασική θεματολογία συμπεριλαμβάνονται: Φωτογραφικές μηχανές, φακοί, βάθος πεδίου, ταχύτητα, διάφραγμα, αισθητική της φωτογραφίας αλλά και προχωρημένες τεχνικές (photoshop), συζήτηση και κρίση αποτελεσμάτων, κλπ

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε Κυριακή διοργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις όπου τα μέλη της ομάδας έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη ότι έχουν διδαχθεί και να συζητήσουν μεταξύ τους τακτικές - τεχνικές. Πρόκειται για μια μικρή γιορτή φωτογραφίας όπου εκτός του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα είναι μία αξιόλογη απόδραση από την καθημερινότητα.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται, δεν θα πρέπει να σας αποτρέπει το γεγονός ότι χάσατε το πρώτο μάθημα. Μπορείτε ακόμη να εγγραφείτε μιας που τα μαθήματα ξεκίνησαν τώρα.

Βασική προϋπόθεση: Αφήνετε όλα τα προβλήματα και τις σκοτούρες στο σπίτι και επιστρατεύετε όλη σας την αγάπη για την φωτογραφία.



Back to content | Back to main menu